gototopgototop
Thursday 22 June 2017
 

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

Γενική Συνέλευση μελών

 

 

 

Αθήνα 17/3/2017
Αριθμ.Πρωτ.: 12


ΠΡΟΣ
Μέλη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

ΘΕΜΑ: «7η τακτική Γεν.Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.»

 

 

 

Εντυπωσιακή απήχηση το Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

 

 

 

Αθήνα 15/3/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

άποψη καλεσμένων εκδήλωσης
 

Στις 12/3/2017 το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία – η επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα», σε μια γαστρονομική και πολιτιστική περιήγηση που τελούσε υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΟΤ, των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, των επιμελητηρίων: Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου και Πειραιώς  που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών σε σχέση με την προσέλευση του
κόσμου.

 

 

άποψη καλεσμένων εκδήλωσης

 

Από νωρίς οι επισκέπτες κατέφθαναν στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου είχαν στηθεί επτά περίπτερα, ένα για κάθε νησί του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Κύθηρα) που φιλοξενούσαν γεύσεις από  παραδοσιακά εδέσματα και ποτά, προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους δοκιμαστές των ποικίλων και πλούσιων εκθεμάτων της επτανησιακής γης, όπως κρασί, μέλι, μπύρα, σαλάμι αέρος, νούμπουλο, κρασοκούλουρα & λαδοκούλουρα, λικέρ, παστέλια και μαντολάτα, μάντολες  και συκομαϊδες, λαδοτύρι και σταφίδες, αλάτι και λάδι, τρούφα και ροβανί, παξιμάδια και πληθώρα άλλων παραδοσιακών προϊόντων, συσκευασμένων και χειροποίητων γλυκών.

 

 

   

Πρόγραμμα Αφιερώματος Επτανησιακής Γαστρονομίας

 

 

 

Πρόγραμμα Αφιερώματος Επτανησιακής Γαστρονομίας

 

 

 

 

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το

   

Συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

 

 

Αθήνα 21/02/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος κ. Ελένη Κονοφάου και η Γενική Γραμματέας, της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ. Μαρία Γραμματικού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η σύνδεση των νησιών μέσω των υδροπλάνων. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την Ε.Ε.Ε. ότι μετά την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Κερκύρας και Παξών, έχει προχωρήσει σημαντικά και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πατρών και έτσι σύντομα μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα ώστε να είναι εφικτή και αυτή η σύνδεση. Επιπλέον ο κ. Σαντορινιός, πρόσθεσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, θα προχωρήσει και η αδειοδότηση υδατοδρομίων για τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.

 

   

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

 

 

 

Αθήνα 13/2/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»
από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

 

Η  ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου Πελάγους διοργανώνει αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» - Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.

Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά ύστερα από πρόταση του Δ/ντή Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ε.Ε.Ε.  και
βραβευμένου Chef European 2015 κου Κων/νου Μουζάκη.

 

 

   

Σελίδα 3 από 41