gototopgototop
Sunday 18 August 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Εμμανουήλ Καλοκαιρινός

 

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ

 

 

Ο Μανώλης Καλοκαιρινός γεννήθηκε στις Καρβουνάδες Κυθήρων το 1939. Είναι παντρεμένος με την Πόπη Λουράντου και έχει μία κόρη και ένα γιό γιατρούς. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.  Απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Κυθήρων και στην συνέχεια έλαβε το πτυχίο της ιατρικής και το διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στην Α’ χειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΓΚΝΑ) και υπηρέτησε στην ίδια Κλινική επί τριάντα και πλέον χρόνια, ανερχόμενος όλη την ιεραρχία από Επιμελητής Β’ έως Διευθυντής. Στην διάρκεια της θητείας του συμμετείχε ετησίως σε 1200 περίπου χειρουργικές επεμβάσεις όλων των ειδών. Μετεκπαιδεύτηκε στην λαπαροσκοπική χειρουργική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Γ. Γεννηματάς, ο κ. Καλοκαιρινός προσέφερε διδακτικό έργο στο χειρουργείο, εκπαιδεύοντας τους νέους ειδικευόμενους ιατρούς. Συμμετείχε επίσης στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και στην μετεκπαίδευση Ιατρών από πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού και ήταν εποπτεύων διδακτορικών διατριβών.

Ο τιμώμενος ήταν οργανωτής και πρωτεργάτης της Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου  Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ και  από την ίδρυσή του το 1975 μέχρι το 2009  ήταν μέλος του Δ.Σ., και του Επιστημονικού του Συμβουλίου για αρκετά χρόνια. Παράλληλα ήταν εκπαιδευτής, καθηγητής, των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ σε επιστημονικά θέματα. Συμμετείχε επίσης στην οργάνωση της λειτουργίας των Επειγόντων Εξωτερικών Χειρουργικών Ιατρείων.

Ο κ. Καλοκαιρινός έχει σημαντικό συγγραφικό έργο που περιλαμβάνεται σε ένα σύνολο 220 ανακοινώσεων και δημοσιευμένων εργασιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η συμμετοχή του σε συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και σε επιστημονικές ταινίες.

Ο κ. Καλοκαιρινός είναι μέλος σε 16 Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε ορισμένες από αυτές ιδρυτικό μέλος).  Έχει επίσης υπηρετήσει ως πρόεδρος ή ως τακτικό μέλος σε πολλές επιτροπές. Μεταξύ αυτών, Comite Permanent des Medecins European (Πρόεδρος για 3 χρόνια), τακτικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΥ και εκλεγμένο μέλος της 5μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ, Επιτροπή αξιολόγησης ιατρών ΙΚΑ, τακτικό μέλος του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου, τακτικό μέλος Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεως Ιατρών ΕΣΥ, Μέλος του ΔΣ  ΕΟΦ, Πρόεδρος Επιτροπής Κοστολόγησης Φαρμάκων, Πρόεδρος, για 18 χρόνια, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο τιμώμενος έχει διατελέσει για 3 χρόνια Διοικητής – Πρόεδρος του Α΄ ΠΕΣΥΠ  (Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας-Πρόνοιας), έχοντας υπό την Διοίκησή του 18 Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Στον κ. Καλοκαιρινό έχει απονεμηθεί  Δίπλωμα Χρυσού Μεταλλίου – Diplome de la Medaille D’or. Groupement Latin et Mediteraneen de Medecine du Sport, Τιμητικό Δίπλωμα της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής της 1ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδος το 1996 για την ενεργό συμμετοχή και τη συμβολή του στην επιτυχία της Ολυμπιάδος στην Κώ (αναβίωση του όρκου του Ιπποκράτη). Σε αυτή  συμμετείχαν οι επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών των Ιατρικών Συλλόγων των 27 κρατών μελών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Καλοκαιρινός κατέθεσε αίτηση στην Unesco για αναγνώριση  του Ασκληπιείου της Κω ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Ο κ. Καλοκαιρινός, ασκώντας την  ιατρική πραγματικά ως κοινωνικό λειτούργημα προσφέρει ανιδιοτελώς την φροντίδα του σε κάθε Κυθήριο που καταλαβαίνει ότι έχει την ανάγκη του, είτε άμεσα χειρουργώντας τον είτε έμμεσα συμπαραστεκόμενος  στην αρρώστια του ιατρικά και ψυχολογικά. Πέρα όμως από την ιατρική φροντίδα των Κυθηρίων σε ατομικό επίπεδο, ο κ. Καλοκαιρινός  προσφέρει εθελοντικώς τις υπηρεσίες του στην μικρή του πατρίδα και σε συλλογικό επίπεδο.

Για μια περίπου εικοσαετία ήταν αντιπρόεδρος  και τα τελευταία χρόνια πρόεδρος του ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, ενός κοινωφελούς ιδρύματος με έδρα την Αθήνα που χρηματοδοτεί κοινωφελείς σκοπούς στα Κύθηρα, με πρώτο και κύριο μέλημα του την διαχείριση και οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου Κυθήρων.

Και μετά την συνταξιοδότησή του, ο κ. Καλοκαιρινός είναι  πάντα μάχιμος χειρουργός και τούτο γιατί ανήκει σε εκείνους τους τυχερούς που αγαπάει πολύ την δουλειά του και την έχει αναγάγει, θα μπορούσε να πει κανείς, σε ευχάριστη ενασχόληση (χόμπι). Αλλά δεν είναι το μόνο χόμπι που έχει.. Είναι ακόμη άριστος πρεφαδόρος και πολύ καλός κυνηγός. Ακολουθεί μια οικογενειακή παράδοση κυνηγών από τους οποίους κληρονόμησε μάλιστα το παρεπίθετο «βόλιας»- γνωστό σε όλους τους Κυθήριους- από τις εύστοχες βολές που έριχναν στα θηράματά τους.