gototopgototop
Wednesday 22 February 2017
 

Συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

  Αθήνα 21/02/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρ...

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

    Αθήνα 13/2/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Αφιέρωμα στην Επτανησι...

Ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατό του

  Αθήνα 31/1/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Άκου έν’ όνειρο ψυχή μου...

Άκου έν όνειρο, ψυχή μου...

  Ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από τον θάνατό του ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!           Κράτα το Κράτα το

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!