gototopgototop
Friday 12 February 2016
 

Παράδοση Υλικού Αλληλεγγύης στη Λευκάδα

  Αθήνα 10/2/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Στις 8 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του...

Δελτίο Τύπου - Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – Hilton 2016

  Αθήνα 11/1/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Πραγματοποιήθηκε στις 9  &&n...

Δελτίο Τύπου - Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  Αθήνα 8/1/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛ...

Δελτίο Τύπου - «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα» - 2016

  Αθήνα,  4  Ιανουαρίου 2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙ...

Χρόνια Πολλά!

         

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!