gototopgototop
Thursday 24 July 2014
 

Συνέντευξη της Μαρίας Φαραντούρη στην "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ"

  Η Μαρία Φαραντούρη στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Μαρία Φαραντούρη: «Με κάνει...

Μετάδοση Β' μέρους συναυλίας «Απ’ τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου» - Βel canto d’ amore

  Αθήνα 18/6/2014     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Λόγω αλλαγής του προγράμματος της Δημόσ...

Δελτίο Τύπου μετάδοσης συναυλίας «Απ’ τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου» - Βel canto d’ amore

  Αθήνα 12/6/2014     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Σάββατο στις 14 Ιουνίου 2014, και ...

Σύσταση Δημοσιογραφικής Ομάδας Ε.Ε.Ε - Δελτίο Τύπου

  ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ε.Ε.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΩ...

Δελτίο Τύπου θεατρικής παράστασης "Μήδεια" του Μποστ

  Αθήνα 28/4/2014     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Σάββατο στις 26 Απριλίου, το θέατρ...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!