gototopgototop
Tuesday 17 January 2017
 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!           Κράτα το Κράτα το

Ήθη και έθιμα από τη Λευκάδα στην καρδιά της Αθήνας

  Ήθη και έθιμα  από τη Λευκάδα στην καρδιά της Αθήνας     Με απόλυτη επιτ...

Θησαυροί των Επτανήσων - Καρσάνικο κέντημα και βελονιά - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  Θησαυροί των Επτανήσων Καρσάνικο κέντημα και βελονιά   Πρόγραμμα εκδηλώσεων   ...

Θησαυροί των Επτανήσων

    Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη τ...

Φωτογραφικό υλικό από την μουσικοθεατρική παράσταση «Το πιο όμορφο τανγκό»

  Φωτογραφικό υλικό από την μουσικοθεατρική παράσταση «Το πιο όμορφο τανγκό…&r...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!