gototopgototop
Saturday 20 December 2014
 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ε.Ε.Ε - «2015 - ΕΠΤΑΝΗΣΑ - ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»

  Αθήνα 01/12/2014     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Μελετώ, ονειρεύομαι, στοχεύω ...

Δελτίο Τύπου - Ανάδειξη Υπεραιωνόβιου Ελαιόδεντρου στην Κέρκυρα

  Φυσικά μνημεία 1.120 ετών, στην Στρογγυλή Κέρκυρας (σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έκθεσης ...

Συνέντευξη του εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Ψυχοπαίδη στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Συνέντευξη του ζωγράφου και εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Ψυχοπαίδη στη συνεργάτιδα της Ένω...

Μαρία Γεωργάτου - Η Κερκυραία της εθνικής ανσάμπλ 14 χρόνια μετά το Σύδνεϋ

      Μαρία Γεωργάτου - Η Κερκυραία της εθνικής ανσάμπλ   14 χρόνια μετά...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!