gototopgototop
Saturday 27 August 2016
 

Καλοκαιρινή περιοδεία 2016

  Αθήνα 27/7/2016     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ Ε...

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» ταξιδεύει στην Ελλάδα

  Αθήνα 11/7/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης "Στης Πλάκας τις ανηφοριές"

    Καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης «Στης Πλάκας τις ...

Κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κόσμου η μουσικοθεατρική παράσταση "Στης Πλάκας τις ανηφοριές"

  Αθήνα 25/5/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Στα πλαίσια της ποικίλης δραστηριότητ...

Δελτίο Τύπου - «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»

  Αθήνα 7/5/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!