gototopgototop
Sunday 2 August 2015
 

Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης

  Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης   Aθήνα 28/7/2015 &nbs...

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    Αθήνα 20/7/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Μετά την μεγάλη επιτυχία της ...

Ένωση Επτανησίων Ελλάδας - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα στην εκπομπή "Σπίτι μου, σπιτάκι μου"

  Κυριακή 7 Ιουνίου στην εκπομπή  "Σπίτι μου, σπιτάκι μου" αφιέρωμα στην Κέρκυ...

Δελτίο Τύπου - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα από την τηλεόραση του Alpha

  Αθήνα 3/6/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Κυριακή 7 Ιουνίου στην εκπομπή &qu...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!