gototopgototop
Wednesday 22 March 2017
 

Γενκή Συνέλευση μελών

    Αθήνα 17/3/2017 Αριθμ.Πρωτ.: 12 ΠΡΟΣ Μέλη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔ...

Εντυπωσιακή απήχηση το Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

    Αθήνα 15/3/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     άποψη καλεσμένων εκ...

Πρόγραμμα Αφιερώματος Επτανησιακής Γαστρονομίας

    Πρόγραμμα Αφιερώματος Επτανησιακής Γαστρονομίας         ...

Συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

  Αθήνα 21/02/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρ...

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

    Αθήνα 13/2/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Αφιέρωμα στην Επτανησι...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!