gototopgototop
Monday 21 August 2017
 

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα η «Νέα Γενιά Κανταδόρων»

  Αθήνα 16/8/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στι...

Εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά”

  Η παρουσίαση στο εντευκτήριο της Βουλής του δρώμενου “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια το...

Η Νέα Γενιά Κανταδόρων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ταξιδεύει στο Ιόνιο

  Αθήνα 21/7/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα π...

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!