gototopgototop
Wednesday 4 May 2016
 

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»

  Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση   «Στης Πλά...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

  Αθήνα 7/4/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα Κύθηρα - ετήσια επαναληπτική τακτική Γεν. Συνέλευση

  Αθήνα 28/3/2016     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Στις 25 Μαρτίου  η Πρόεδρο...

Συνέντευξη της Προέδρου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Ελένης Κονοφάου, στην τηλεόραση του Epta Tv

    Η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ.Ελένη Κονοφάου, μιλά για τους στόχους ...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!