gototopgototop
Thursday 17 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορίζει τον κύριο Πέτρο Μήτσου στη θέση...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ 3-3-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 5-3-2012

 

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επαναληπτική ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'' πραγματοποιήθηκε στις 3/3/2012, και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ, 3ης Σεπτεμβρίου 110, Αθήνα, λόγω μη απαρτίας της πρώτης Γεν.Συνέλευσης που είχε οριστεί για τις 18/2/2012 στον ίδιο χώρο και ώρα 17.00. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Προέδρου της Ε.Ε.Ε., κας Ελένης Κονοφάου, (βλέπε 1ο ένθετο) συνεχίστηκε με την ομιλία του πανεπιστημιακού καθηγητή  & κοσμήτορα του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής κ.Νίκου Πετρόχειλου, με θέμα "Το αγωνιστικό πνεύμα του επτανησιακού λαού" και τελείωσε με επτανησιακά τραγούδια που παρουσίασε η χορωδία της Ένωσης Απανταχού Παξινών "Ο Άγιος Χαράλαμπος" υπό τη δ/νση του μαέστρου κ.Αιμίλιου Γιαννακόπουλου  και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Ε.Ε.

Παρευρέθηκαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλογικών οργάνων και φίλοι της Ε.Ε.Ε.
 

 

 


Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των νέων και επίτιμων εταίρων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας και εκλέχθηκε τριμελές προεδρείο όπου διεύθυνε τη Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

1.Ψηφοφορία για την επιλογή νέου λογότυπου της Ε.Ε.Ε.
2.Διοικητικός απολογισμός
3.Οικονομικός απολογισμός
4.Ελεγκτική έκθεση οικονομικών Εποπτικού Συμβουλίου
5.Τροποποίηση καταστατικού - Εσωτερικού Κανονισμού
6.Ορισμός διαδικασίας, ημερομηνίας εκλογών
7.Έγκριση πεπραγμένων
8.Λοιπά θέματα


Η Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Διεξήχθη ψηφοφορία για την επιλογή του νέου λογότυπου της Ε.Ε.Ε. που είχε το παρακάτω αποτέλεσμα: α' λογότυπο: 12 ψήφοι, β' λογότυπο: 8 ψήφοι, γ' λογότυπο:  1ψήφος. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το νέο λογότυπο της Ε.Ε.Ε. είναι το α' (βλέπε 2ο ένθετο).

2) Έγινε ανάγνωση και εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός απολογισμός (βλέπε 3ο ένθετο)

3) Έγινε ανάγνωση και εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός (βλέπε 4ο ένθετο)
4) Διανεμήθηκε στους παρόντες εταίρους έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου, η οποία και δεν αναγνώσθηκε,καθώς το Ε.Σ., δεν συμμετείχε, με δική του απόφαση, στη διαδικασία της Γεν.Συνέλευσης. (βλέπε 5ο ένθετο)
5) Αποφασίστηκε η διεξαγωγή άμεσα, νέας καταστατικής Γενικής Συνέλευσης των εταίρων, την οποία αναλαμβάνει δεσμευτικά να συγκαλέσει το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία προκειμένου να διορθωθούν οι ασάφειες που παρουσιάζουν τα ήδη υπάρχοντα καταστατικό και εσωτερικός κανονισμός της Ε.Ε.Ε. Σύμφωνα με δήλωση στην Γεν.Συνέλευση της απερχόμενης προέδρου της Ε.Ε.Ε., κας Ελένης Κονοφάου, η ίδια αποποιείται του δικαιώματος για τον εαυτό της που προκύπτει βάσει του άρθρου 20 του εσωτερικού κανονισμού της Ε.Ε.Ε. σύμφωνα με το οποίο έχει δικαίωμα εκλογής δίχως να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της εταιρίας.
6) Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τριμελή εφορευτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους : Ιωάννη Μπάνο, Ιάκωβο Μαστροζάννε και Δημήτρη Μαυροπόδη με αναπληρωματικά μέλη τους: Αυγουστίνο Σπίνο και Αθανάσιο Βλαχόπουλο, που θα αναλάβει τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών.
Η εφορευτική επιτροπή με δελτίο τύπου θα ενημερώσει για την ημερομηνία, την ώρα, τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της Ε.Ε.Ε, ύστερα από συνεδρίασή της που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2012.
7) Όπως αναφέρονται παραπάνω.
8) α) Αποφασίστηκε η πρόσληψη μόνιμου νομικού συμβούλου ως εξωτερικού συνεργάτη της Ε.Ε.Ε. όπου ανατίθεται στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία.
β) Συζητήθηκε το θέμα του κ.Βικέντιου Σουέρεφ, που σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ είχε παραπεμφθεί στην κρίση της Γεν.Συνέλευσης, και η οποία Γεν.Συνέλευση ομόφωνα υποστήριξε τη λήξη του συγκεκριμένου θέματος, καθώς προέχει η επτανησιακή ενότητα και αλληλεγγύη.
γ) Συζητήθηκε η συμπεριφορά του εποπτικού συμβουλίου ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και έγινε αναφορά στο άρθρο 12 του καταστατικού όπου αποφασίστηκε  αποσαφήνιση και τροποποίησή του στην επικείμενη καταστατική Γενική Συνέλευση.
δ) Η απερχόμενη Πρόεδρος κ.Ελένη Κονοφάου ζήτησε από την Γενική Συνέλευση με θερμή της παράκληση, την σε σύντομο χρόνο  απαγκίστρωσή της από την υποχρέωση να έχει συνδεδεμένη στο προσωπικό της προφίλ, την ''ανοικτή ομάδα'' επικοινωνίας των φίλων και μελών της Ε.Ε.Ε στο facebook, καθώς σκοπεύει να κλείσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό της. Για το θέμα αυτό, η Γ.Σ δεσμεύθηκε ότι θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το νέο Δ.Σ που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία. Επίσης, ορίστηκε τριμελής επιτροπή διαχείρισης της σελίδας "ανοικτής ομάδας" στο facebook, αποτελούμενη από τους : Διονύση Βραχλιώτη, Ελένη Κονοφάου και Δημήτρη Μαυροπόδη και αποφασίστηκε  ότι σταματάει η δυνατότητα των δημοσιεύσεων από τα μέλη της "ανοικτής ομάδας" της Ε.Ε.Ε., καθώς η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία βρίσκεται πλέον σε εκλογική διαδικασία, τη διεξαγωγή της οποίας έχει αναλάβει, η εφορευτική επιτροπή που εκλέχθηκε. Η εφορευτική επιτροπή θα αναρτά μέσω των διαχειριστών ανακοινώσεις που αφορούν την πορεία της εκλογικής διαδικασίας, καθώς επίσης και δελτία τύπου της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''.

                                                                   Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                    Ιωάννης Μπάνος                     Ιάκωβος Μαστροζάννες                       Δημήτρης Μαυροπόδης

 

 

 

                                                                              ΕΝΘΕΤΑ:

 

1ο ένθετο - Χαιρετισμός της απερχόμενης Προέδρου:

 

Φίλοι συμπατριώτες Επτανήσιοι,

Πριν δύο χρόνια περίπου, αυθόρμητα και με ενθουσιασμό δημιούργησα μια σελίδα …..στο facebook! Tην ''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''.

Έτσι απλά και, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα, δίχως καμιά υστερόβουλη σκέψη ή με απώτερο σκοπό την προβολή ή την κοινωνική μου καταξίωση. Η πολύχρονη πορεία μου σε εθελοντικά συλλογικά όργανα κάθε άλλο παρά μια τέτοια ανάγκη δημιουργούσε. Το μόνο απλό και άδολο κίνητρό μου, ήταν η ανταλλαγή απόψεων, γνωριμιών και ενδεχόμενης δράσης που θα ωφελούσε τις πατρίδες μας.

Αρχικά είχα την εντύπωση ότι δεν θα υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από φίλους συμπατριώτες. Ευτυχώς όμως διαψεύστηκα. Τα 10 μέλη έγιναν 100 και τα 100 έγιναν 1000. Η χαρά μου ήταν ανέλπιστη. Πίστεψα στο όνειρο. Επτάνησα ενωμένα!!! Τι άλλο θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας επτανησιολάτρης;

Η πρωτοβουλία μου για την ίδρυση του Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής ''ΤΑ ΙΟΝΙΑ'' και η κρυφή μου επιθυμία για την ανάδειξη του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της ντοπιολαλιάς, της ιστορίας και της τέχνης των νησιών του Ιονίου με ώθησε να αποδεχθώ τις προτροπές φίλων συμπατριωτών  για την ίδρυση μιας αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με νομική μορφή.


Δύσκολο; Ποιο όραμα είναι εύκολο;
Όπως όλα τα οράματα, απαιτούσε και αυτό θυσίες για την πραγματοποίησή του. Θυσίες επώδυνες ως προς τις προσπάθειες, το χρόνο, και τη συναισθηματική επένδυση που ζητούσε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η πίστη πως μπορούσα να προσθέσω ένα λιθαράκι στην ανάδειξη της αγαπημένης πατρίδας των γονιών μου, στα μέρη που σαν μικρό παιδί έπαιξα, ερωτεύτηκα και ονειρεύτηκα κοιτάζοντας τη θάλασσα του Ιονίου Πελάγους και που έλουζε το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας, έτρεφε την ψυχή μου.

Ταξίδεψα στα νησιά που λούζονται από το Ιόνιο και λάτρεψα τις ομορφιές τους.
Παξοί, τι μπορεί να πει κανείς γι' αυτό το διαμάντι του Ιονίου.
Λευκάδα, το νησί του Βαλαωρίτη και του Άγγελου Σικελιανού.
Κεφαλονιά, ποιος δεν έχει γνωρίσει την υπερηφάνεια ενός Κεφαλονίτη και δεν έχει γευτεί το κρασί Ρομπόλα.
Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα! Το γλυκό ραβανί στο χωριό Μαργαρίτα από τα χέρια της κυρά Κατίνας.
Ζάκυνθος, ακόμα θυμάμαι το καρναβάλι που έζησα, ταξιδεύοντας κάποιες απόκριες, πραγματικά ξετρελαμένη με τον βενετσιάνικο γάμο.
Κύθηρα, Καψάλι και Χώρα, μια παράξενη ηρεμία, που ταυτόχρονα σε κρατά σε εγρήγορση….

Τα Κύθηρα τελικά ίσως να μην τα βρούμε, γιατί είναι πολύ βαθιά μέσα μας.

Στην πορεία μου ως Πρόεδρος στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε. γνώρισα συμπατριώτες μου που μέχρι χτες δεν είχα γνωρίσει, που μου έδωσαν  την ευκαιρία να ανταλλάξω  απόψεις και ιδέες στα Επτανησιακά θέματα και όχι μόνο. Φιλοξενήθηκα στο σπίτι τους και αισθάνθηκα την ζεστασιά της φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τους Επτανήσιους. Ένιωσα την ανάγκη από άλλους να επικοινωνήσουν μαζί μου για να προσφέρουν ό,τι και όσα μπορούσαν στην συνολική προσπάθεια. Ανταποκρίθηκα στα ερωτήματα φίλων - συμπατριωτών για τους σκοπούς τις Ε.Ε.Ε. και δέχτηκα την κριτική ματιά άλλων, όπου και όταν χρειάστηκε.

Όσο περνούσε ο καιρός, η προσπάθεια γινόταν ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης και χρέους στο όνομα της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'',  σ΄ αυτή την ιδέα που όλοι μας στρατευτήκαμε να υπερασπίσουμε και να φέρουμε εις πέρας μέσα από δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ως Δ.Σ.,δεν πτοηθήκαμε από τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ μας, την έλλειψη χώρου συνεδριάσεων και τις προσωπικές, οικογενειακές επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις μας.
Η ανταπόκριση του κόσμου, τα θετικά σχόλια και η έκδηλη ανάγκη προάσπισης της ιδέας, μας έτρεφε και μας δημιουργούσε όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά του κοινού στόχου.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. εργάσθηκε σταθερά και αποτελεσματικά με όσα μέσα διέθετε, φροντίζοντας πάντα για την εικόνα και το κύρος της Ε.Ε.Ε.

Στο διάστημα των 15 μηνών διοίκησης του προσωρινού Δ.Σ., η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με νομική μορφή και την επωνυμία ''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'', απέκτησε ουσιαστική μορφή και έγινε γνωστή με ποικίλους τρόπους. Δόθηκε η ευκαιρία στο Δ.Σ. να εντοπίσει σημεία που χρήζουν διόρθωσης και να αποφύγει άλλα που πιθανά δεν ευνοούν την δημιουργική της πορεία, αξιοποιώντας και προσθέτοντας  έτσι όλες τις  προϋποθέσεις της επιθυμητής ανοδικής εξέλιξης.
 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να  ευχαριστήσω από καρδιάς, τους συνεργάτες - συμπατριώτες μου, για την άψογη συνεργασία και να τους ευχηθώ κάθε προσωπική ευτυχία, οικογενειακή γαλήνη και επαγγελματική επιτυχία.

Εύχομαι δε στο νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί, να συνεχίσει μια ομαλή, ανοδική, δημιουργική πορεία για την εξέλιξη και ανύψωση της εταιρίας μας,  στοχεύοντας πάντα στη διάδοση, διάσωση και προώθηση της ιστορίας, του πολιτισμού, της τέχνης, της γαστρονομίας, της επιστήμης και της κουλτούρας των Επτανησίων.

Θέλω να πιστεύω ότι το νερό μπήκε στ΄ αυλάκι και ο σκελετός του κτηρίου είναι έτοιμος  προς οικοδόμηση.Σας ευχαριστώ
Ελένη Κονοφάου

 

 

2ο ένθετο - λογότυπα:

 

α' λογότυπο

 

 

β' λογότυπο

 

 

γ' λογότυπο:

 

 

 

3ο ένθετο - Διοικητικός Απολογισμός:

 

Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
Έτος διαχείρισης 2011

ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ & την επωνυμία

''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ
18/2/2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ


H έκθεση πεπραγμένων 2011 αποτελεί τον απολογισμό της χρονιάς που κλείνει και παρουσιάζει τις δράσεις που ανέλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

ΙΔΡΥΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Στις 26/10/2010 συγκεντρώθηκαν ύστερα από κάλεσμα της Ελένης Κονοφάου στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΛΤΑ φορείς, επτανήσιοι και φίλοι των Επτανήσων με θέματα:

Επιμέλεια - διερεύνηση καταστατικού από τους παρόντες.
Εκλογή προσωρινού Δ.Σ.
Εκλογή προσωρινού Ε.Σ.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που προκύπτουν απ’ το νομικό πλαίσιο , το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε., προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και την πρόσληψη νομικού συμβούλου για τη νομιμοποίηση του καταστατικού όπως αυτό  διαμορφώθηκε από την ιδρυτική γενική συνέλευση των εταίρων.
Καθήκον του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου ήταν η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού, ο οποίος δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων με επιπρόσθετα άρθρα τα οποία  δεν συγκαταλέγονται στο καταστατικό της εταιρίας.
Μέσα στα καθήκοντα του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου ήταν και η έναρξη κινήσεων  τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να διευκολύνουν την εγγραφή νέων εταίρων από Ελλάδα και εξωτερικό.

Τράπεζες με τις οποίες συνεργάστηκε το Δ.Σ. :
ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ
EUROBANK
MARFIN
Δικαιούχοι των τραπεζών οι κ.κ. Ελένη Κονοφάου και Σπύρος Κούρτης ως κύριοι ιδρυτές της αστικής εταιρίας .

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε τακτικά (14) διοικητικά συμβούλια, ένα εκ των οποίων ήταν έκτακτο.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Αντικαταστάθηκε ο εκπρόσωπος Ζακύνθου κ. Ανέστης Κοκκάκης με τον κ.Νίκο Λούτα , ύστερα από προφορική ενημέρωση και συστημένη γραπτή επιστολή του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., όπως ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός της Ε.Ε.Ε. περί μη συμμετοχής σε τρία συναπτά διοικητικά συμβούλια. Παραπέμφθηκε ο εκπρόσωπος Κέρκυρας κ. Βικέντιος Σουέρεφ στη Γεν.Συνέλευση των εταίρων, καθώς  με αντικαταστατικές συμπεριφορές έπληξε το κύρος της Ε.Ε.Ε. Στον κ.Σουέρεφ έγιναν τα παρακάτω διαβήματα: α) προφορική σύσταση της Προέδρου, συστημένη επιστολή του Δ.Σ., β) δύο τακτικά συμβούλια του Δ.Σ. και ένα έκτακτο, όπου συμπεριλήφθηκε το θέμα του, γ) συστημένη επιστολή όπου το Δ.Σ. τον καλούσε να δώσει εξηγήσεις δ) εισήγηση του Δ.Σ. στο Ε.Σ. της Ε.Ε.Ε. για αντικαταστασή του από μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπο της Κέρκυρας
ε) συστημένη ενημερωτική επιστολή του Δ.Σ. με την απόφασή του, και τη μη λήψη απόφασης του Ε.Σ. παρά τα ανωτέρω και την απόφαση του Δ.Σ. για παραπομπή του στη Γ.Σ. των εταίρων.
Στάλθηκε συστημένη επιστολή από το Δ.Σ. στην εκπρόσωπο της Κεφαλονιάς  κ. Μερόπη Αννίνου για την ανάγκη αντικατάστασής της, σύμφωνα με όσα ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας περί μη συμμετοχής σε τρία συναπτά διοικητικά συμβούλια.
 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η 1η τακτική Γ.Σ. εταίρων με θέμα την ψήφιση του εσωτερικού κανονισμού.
Οργανώθηκε η 2η τακτική ετήσια απολογιστική  Γ.Σ. των εταίρων.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Συμμετοχή της Ε.Ε.Ε. ύστερα από πρόσκληση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Μπρίντιζι στην ετήσια εορτή για τους πολυούχους της πόλης Αγίου Λαυρεντίου & Αγίου Θεοδώρου στις 4/9/2010 και 3/9/2011, με παρουσίαση χορών από τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δημιούργησε σελίδα blog, στην οποία διαφημίζονται φορείς, σύλλογοι, συμπατριώτες και άλλοι, με δράσεις τους που αφορούν τα Ετπάνησα ύστερα από αίτημά τους προς την επιτροπή διαχείρισής του. Δ/νση blog: enosiee.blogspot.com
Δημιουργία ιστοσελίδας της Ε.Ε.Ε., με αναφορά:


Στους σκοπούς της εταιρίας και ανάρτηση καταστατικού &  εσωτερικού κανονισμού, στη δομή του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου και των επιτροπών, στα βιογραφικά σημειώματα των μελών Δ.Σ. & Ε.Σ. , σε on line αίτηση εγγραφής και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής του εταιρικού μεριδίου.
Με θεματικές ενότητες  και κείμενα που αφορούν τα Επτάνησα, τα οποία κείμενα δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε. Μερικά από αυτά τα κείμενα είναι τα εξής:


- Η πολιτική και ιδεολογική διαδρομή της Επτανησιακής πολιτικής elite πριν από και μετά την Ένωση, της Χρύσας Τζαγκαρουλάκη,  (δρ. Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας)
- Η μουσική Επτανησιακή σχολή του Φίλιππα Περιστέρη (συνθέτη, πολιτισμολόγου)
- Φωτογραφίες από τα νησιά του Ιονίου
- Συνταγές

Βράβευση δεκαπέντε Επτανήσιων προσωπικοτήτων στις 29/5/2011 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, με έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου και συλλεκτικού φάκελου Α΄ημέρας κυκλοφορίας από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Έγινε έρευνα αγοράς για ενοικίαση γραφείων της Ε.Ε.Ε. Προτάθηκε αίθουσα ιδιοκτησίας του Τριφυλλείου Ιδρύματος και αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού για παραχώρηση μέρους από τα ολυμπιακά ακίνητα της χώρας, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Έγιναν προσπάθειες με τον Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Μπογδάνο και την Αντιπεριφερειάρχη κα Σαρδελή Σμαράγδα για να πραγματοποιηθούν Διοικητικά Συμβούλια στους Παξούς και την Ιθάκη.


Δρομολόγησε την έκδοση τεσσάρων cds (δύο με άπαντα του Α.Κάλβου και δύο με έργα του Δ.Σολωμού), σε μουσική σύνθεση του Φίλιππα Περιστέρη και απαγγελία Χρήστου Τσάγκα. Για την προώθηση της έκδοσης ήρθε σε επαφή με επιχειρήσεις παραγωγής, γραφίστες ,βιβλιοπωλεία και εταιρίες διανομής, προκειμένου να συγκεντρώσει προσφορές για την πραγματοποίησή της. Θετική ήταν η ανταπόκριση του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της παραγωγής, διαφημιστικής καμπάνιας, παραχώρησης χώρου και  της διανομής σε βιβλιοπωλεία στα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το project έκδοσης των cds είναι έτοιμο προς παραγωγή με βιογραφικά σημειώματα των ποιητών από τον καθηγητή Πανεπιστημίου και Κοσμήτορα του Δημοτικού Λαϊκου Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής κ. Νίκο Πετρόχειλο από τα Κύθηρα  και την επιμέλεια σε εικόνες υπό μορφή γκραβούρας  και γραφική εργασία του κ. Νάσου Βλάχου από τους Παξούς.


Έγιναν ενέργειες για την συγκέντρωση χρηματικού ποσού μέσα από το πρόγραμμα ΠΡΟΣΦΕΡΩ της κινητής τηλεφωνίας για την ενίσχυση των αναγκών φιλανθρωπικών φορέων στα νησιά του Ιονίου, και συγκεκριμένα στους: 1) σύλλογο ΜΕΛΙΣΣΑ στην Κέρκυρα 2) σύλλογο ΕΥ ΖΕΙΝ στην Ιθάκη και 3) σύλλογο ΦΛΟΓΑ στην Λευκάδα. Τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα συγκεντρώθηκαν από το Δ.Σ. και είναι προς κατάθεση. Σημαντικό παράγοντα αποτελεί  η συμπλήρωση των σκοπών  της εταιρίας και η φιλανθρωπική δράση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η όλη διαδικασία, όπως απαιτεί το Υπουργείο Υγείας.


Αποστάλθηκαν επιστολές σε εκδοτικούς οίκους σε Ελλάδα και Κύπρο για την προσφορά τους σε βιβλία τα οποία θα διατεθούν στις βιβλιοθήκες των νησιών του Ιονίου με σχετική τελετή παράδοσης. Δημιουργήθηκε ειδική σελίδα στο διαδικτυακό χώρο του ΟΠΑΠ με δημοσίευση της κίνησης αυτής. Στην έδρα της εταιρίας φυλάσσονται βιβλία τα οποία έχουν αποσταλεί μετά το κάλεσμά μας και οι αποστολές, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συνεχίζονται.


Δημιουργήθκε σελίδα στο facebook με θέμα τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου και την εταιρική μορφή της Ε.Ε.Ε.


Στάλθηκε επιστολή συμπαράστασης στο Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας μετά την κατάργηση της  εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας στα σχολεία της χώρας, με ειδική αναφορά στα νησιά του Ιονίου.


Πραγματοποιήθηκε έρευνα αγοράς για την οργάνωση Επτανησιακού Τουριστικού Πανοράματος με συμμετοχή επιχειρήσεων από τα  Επτάνησα στο χώρο του Ζαππείου στην Αθήνα. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί και θα λάβαινε χώρα το τριήμερο 27 έως 29/4/2012 με τη συμμετοχή φιλαρμονικών, χορευτικών συγκροτημάτων, παρουσίαση επτανησιακής γαστρονομίας και διάφορες άλλες εκδηλώσεις  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα παρουσίαζε το «επτανησιακό χωριό», με χρώματα που αντιπροσωπεύουν τα Επτάνησα και παραπέμπουν με την αρχιτεκτονική τους στις πόλεις των νησιών υπό την μορφή  καντουνιών (λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και της συνεπαγόμενης έλλειψης  χορηγιών,  η συγκεκριμένη εκδήλωση αναβλήθηκε).
Εγκαταστάθηκε ειδικό πρόγραμμα για τις ανάγκες ζωντανής συνδιάσκεψης της εταιρίας, σε Δ.Σ. και Γ.Σ., σε συνεργασία με εταιρία λογισμικών συστημάτων και πληροφορικής.


Ενημερώθηκαν για τους σκοπούς της Ε.Ε.Ε. οι εταίροι καθώς πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Κέρκυρα, Παξούς & Λευκάδα.
Πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στη Κέρκυρα και κατατέθηκε πρόταση οργάνωσης του Επτανησιακού Τουριστικού Πανοράματος, στην Αθήνα.


Συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς Κέρκυρας και Ζακύνθου. Συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς Contra Channer, Corfu Channel, Star Kέρκυρας.
Οργάνωσε ηλεκτρονική ψηφοφορία για την αλλαγή του νέου λογότυπου της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''.

Δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε., αποκλειστική συνέντευξη του Λευκαδίτη ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Ερεύνησε την περίπτωση μόνιμου νομικού συμβούλου της Ε.Ε.Ε. με έρευνα σε νομικούς συμβούλους κατά προτίμηση με καταγωγή από Επτάνησα.


Προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη συγκέντρωση νομιμοποιητικών εγγράφων και το άνοιγμα λογαριασμού σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ με την επωνυμία ''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'', ενώ πραγματοποίησε το κλείσιμο των άλλων λογαριασμών στις Τράπεζες με δικαιούχους τους κύριους ιδρυτές της εταιρίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Οργάνωσε επιτροπές:

Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Τύπου
Δημοσιογραφίας (υπό σύσταση)
Κέρκυρας (υπό σύσταση)
Λευκάδας (υπό σύσταση)

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δέχτηκε προσφορές:

του κ.Κουλούρη το βιβλίο προσωπικής του συγγραφής «Η διαθήκη μου»
της κ. Σπαθάτου το  βιβλίο προσωπικής της συγγραφής «Επτάνησα»
της Ελεονώρας Φιώρου το βιβλίο προσωπικής της συγγραφής «Εγκλουβή Λευκάδας»
της Αλκμήνης Chaitow μια μπλούζα της Αrsenal με υπογραφές από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για δημοπρασία. Το ποσό θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό σκοπό που έχει προγραμματιστεί από την Ε.Ε.Ε.
του Γιώργου Κασιμάτη, προσφορά της λογίστριας  για την κατάθεση του ΦΠΑ των λογιστικών βιβλίων της Ε.Ε.Ε.
του μουσικοσυνθέτη κ. Φίλιππα Περιστέρη προσφορά  πνευματικής εργασίας με έργα Δ.Σολωμού & Α.Κάλβου.
του Νάσου Βλάχου προσφορά, γραφικής εργασίας στα άλμπουμ των cds Δ.Σολωμού & Α.Κάλβου.
του καθηγητή Νίκου Πετρόχειλου το βιβλίο προσωπικής του συγγραφής «Ταξιδεύοντας με την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών».


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ - ΦΙΛΩΝ

Δέχτηκε προτάσεις:

για μιά ελιά μεγάλων διαστάσεων στην Κέρκυρα, ώστε να  προωθηθεί  μέσω της Ε.Ε.Ε. στο βιβλίο Γκίνες.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.500,00 ευρώ (με πρόταση της κ.Ελένης Λ. με καταγωγή από Κέρκυρα μέσω της σελίδας στο fb.)
για ασφάλιση των εταίρων της Ε.Ε.Ε. μέσω προγράμματος της εταιρίας ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ (με πρόταση του Γιάννη Μπάνου, με καταγωγή από Κέρκυρα).
Για διοργάνωση μουσικής βραδυάς σε θέατρο της Αθήνας με το συγκρότημα του κ.Σπύρου Αρσένη (πρώην δημάρχου Ιθάκης)
Για έκδοση βιβλίου με τίτλο «Επτάνησα» της κας Σπαθάτου (καθηγήτριας με καταγωγή από τη Ζάκυνθο),

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗ (με την προμήθεια φακέλων αλληλογραφίας της Ε.Ε.Ε.)
ECONOMICA KΥΘΗΡΩΝ ΕΕ (με τη χρηματική χορηγία για την έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου και φάκελου Α΄ ημέρας κυκλοφορίας)
ΕCONOMICA εταιρία χρηματοοικονομικών &  Λογιστικών γραφείων (με την χρηματική χορηγία στην έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου και φάκελου Α΄ ημέρας κυκλοφορίας)
Εκδόσεις Ζάθεον - Πυρ Κύθηρα (με την χρηματική χορηγία στην έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου και φάκελου Α΄ημέρας κυκλοφορίας)
Compucomm Yπηρεσίες Συμβουλών Διαδικτύου (με την εγκατάσταση και λειτουργία της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Ε.)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Δ.Σ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Έκδοση τεσσάρων cds (δύο με άπαντα του Α.Κάλβου και δύο με έργα του Δ.Σολωμού), σε μουσική σύνθεση του Φίλιππα Περιστέρη και απαγγελία Χρήστου Τσάγκα. Η έκδοση των cds θα συνοδευτεί με βραδιά παρουσίασης σε ημέρα, ώρα και τόπο που θα επιλεγεί από το νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. σε περίπτωση που ο χώρος του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, όπως έχει προταθεί δεν είναι σε διάθεση.
Προϋπολογισμός της έκδοσης: 5.000,00 ευρώ.
Αποστολή στα νησιά του Ιονίου με τα βιβλία που έχουν συγκεντρωθεί και  αντίστοιχη τελετή παράδοσης.
Προϋπολογισμός: μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Οργάνωση βραδιάς βράβευσης του νικητή από την ψηφοφορία για το νέο λογότυπο της Ε.Ε.Ε.

Προϋπολογισμός : μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Οργάνωση της εκδήλωσης στο Ζάππειο με θέμα «Επτανησιακό χωριό»

Προϋπολογισμός: 80.000,00 ευρώ, μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Πραγματοποίηση  του προγράμματος «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» και τελετή παράδοσης του χρηματικού  ποσού στους τρεις συλλόγους. Προυπολογισμός: μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Τελετή βράβευσης Επτανήσιων προσωπικοτήτων. Προϋπολογισμός: μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ.
Δημοπρασία φανέλας της Arsenal. Προϋπολογισμός: μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Πρόσληψη νομικού συμβούλου Ε.Ε.Ε. Προϋπολογισμός: μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Συγκέντρωση των εταίρων στα νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κύθηρα με ενημέρωση και εγγραφή νέων εταίρων. Προϋπολογισμός: μεταφέρεται στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.
Στελέχωση των επιτροπών : Κέρκυρας, Παξών, Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, Κυθήρων, δημοσιογραφικής ομάδας κ.λ.π.
Συνάντηση με φορείς, επτανησιακούς συλλόγους
Εγγραφή νέων εταίρων


                                                                          Αθήνα 18/2/2012


                                                                               Για το Δ.Σ

                                              Η Πρόεδρος                                         Η Γεν.Γραμματέας

                                              Ελένη Κονοφάου                                    Μαρία Γραμματικού

 

 

 

 

 

4ο ένθετο- Οικονομικός Απολογισμός

 

 

 

 

 

 

 

5ο ένθετο- Ελεγκτική Έκθεση Οικονομικών Εποπτικού Συμβουλίου

 

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΕΕ)
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΕΣ)ΕΚΘΕΣΗ
Στη 2η Γενική Συνέλευση της ΕΕΕ - 18/02/2012-Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ


Κυρίες/ Κύριοι μέλη της ΕΕΕ,

Το Εποπτικό Συμβούλιο  δε συνέταξε και δεν υποβάλλει στη Γ.Σ.  “ελεγκτική έκθεση για την οικονομική πλευρά των δραστηριοτήτων του Δ.Σ.” ,
επειδή το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου  (Δ.Σ.) δε συνεργάστηκε (σύμφω-να με  το άρθρο 12 του Καταστατικού) ώστε να παράσχει    “πληροφορίες και παραστατικά στοιχεία” που είναι αναγκαία για τον έλεγχο στη “διαχείριση του Δ.Σ.” ,   σε συνδυασμό με τις αποδείξεις κλπ του Ταμείου για τον έλεγχο των οποίων, ο Ταμίας Γιώργος Κασιμάτης,    ανταποκρίθηκε με καταστατική συνέπεια.
Όμως, και στο πρακτικό του ΔΣ στις 22/1/2012,  που ο   Ταμίας φαίνεται ότι απουσίαζε,     πουθενά δεν καταγράφεται ότι συζητήθηκε ή ψηφίστηκε ο Ισολογισμός 2011 που ο Ταμίας έστειλε στο ΕΣ στις 9/2/2012.
Άρα, το ΕΣ καλείται να ελέγξει έναν ισολογισμό που δεν προκύπτει ότι έχει εγκριθεί από το ΔΣ αν και  ο έλεγχος γίνεται επί των πεπραγμένων όπως αποφασίζονται από το ΔΣ.
Αλλά, εκτός αυτής  της σοβαρής αντικαταστατικότητας,   ο έλεγχος δεν μπορεί να ταυτιστεί με την απλή επίδειξη των παραστατικών του Ταμείου αφού,  κάθε  ένα από αυτά  συνδέεται με αποφάσεις-πράξεις-αποτελέσματα.
Άρα είναι αναγκαίος ο συσχετισμός με το μητρώο μελών, τα πρακτικά του ΔΣ, αλληλογραφία, βιβλίο περιουσιακών στοιχείων κλπ.
Επίσης, κατά τον έλεγχο μπορεί να προκύψει η ανάγκη πληροφοριών που πρέπει να δίδονται άμεσα από τους αρμόδιους  (και η Πρόεδρος έχει ιδιαίτερες αρμοδιότητας στην οικονομική διαχείριση) ή να επιβεβαιώνονται με στοιχεία.
Ο έλεγχος σχετίζεται μεν με τα παραστατικά του Ταμείου όμως, ερευνάται  και η μη ύπαρξη αποδείξεων για καταγραμμένες πράξεις του ΔΣ. Στον Ισολογισμό πχ του Ταμείου, κατ' αρχήν, δε φαίνονται έσοδα από νέα μέλη (συμμετοχή στο κεφάλαιο) ή έξοδα  για εκδηλώσεις στο εξωτερικό ή ταξίδια στο εσωτερικό. Τα ερωτήματα σε αυτά απαντώνται με καταγραφές σε πρακτικά ή με πράξεις αποδοχής (πιθανής) δωρεάς ή άλλης προσφοράς ή ως μεταφερόμενες υποχρεώσεις.
Όμως, τα νέα  όργανα  που θα εκλεγούν πρέπει να παραλάβουν σαφή και πλήρως καταγραμμένη  την οικονομική κατάσταση της ΕΕΕ όπως εμφανίζεται στον Απολογισμό-Ισολογισμό του ΔΣ, έχει ελεγχθεί από το ΕΣ και ψηφιστεί από τη ΓΣ.
Τα μέλη λοιπόν του ΕΣ καλούνται, αφού κάνουν τον έλεγχο, να διαβεβαιώσουν τη Συνέλευση των Εταίρων ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και μπορεί να ψηφίσει τον Ισολογισμό.
Αν όμως το ΕΣ δεν ακολουθήσει τις καταστατικές διατάξεις σημαίνει ότι αυτή η διαβεβαίω-ση δεν είναι αληθής και, πέρα  από  τις  (ίσως και ποινικές) ατομικές και συλλογικές ευθύνες των μελών του, σημαίνει ότι οδηγείται η Συνέλευση σε μη ορθή απόφαση. Και με πιθανές συνέ-πειες.
Το ΕΣ λοιπόν δεν μπορεί να  διαβεβαιώσει τη Συνέλευση, προκειμένου να ψηφίσει τον Ισολογισμό, αφού εμποδίστηκε να ασκήσει τα καταστατικά του καθήκοντα και γι αυτό δεν είναι δυνατόν να  καταθέσει “ελεγκτική έκθεση για την οικονομική πλευρά των δραστηριοτήτων του Δ.Σ.” . Πολύ περισσότερο που δεν προκύπτει η έγκριση από το ΔΣ.

Αγαπητά μέλη της ΕΕΕ,
Σ' αυτήν την  περίοδο που αναδεικνύονται, όσο ποτέ άλλοτε, οι καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του ελληνικού λαού, από άπειρες διαχρονικές εγκληματικές πράξεις και παραλή-ψεις   όλων των κορυφαίων κρατικών και κοινωνικών θεσμών,  οι συλλογικότητες (όπως η ΕΕΕ)  υποχρεούνται  να προβάλλουν με σαφείς πράξεις το διαρκές αίτημα  των κοινωνιών    για μια άλλη  λειτουργία στο σύνολο των θεσμών που θα είναι αντίθετη και κυρίως  θα εξα-σφαλίζει τη   μη επανεμφάνιση όλων αυτών των  εγκληματικών πράξεων και παραλήψεων.
Το ΕΣ, βέβαιο ότι τα μέλη της ΕΕΕ ταυτίζονται με αυτό το ισχυρό κοινωνικό αίτημα,  είναι αποφασισμένο να λειτουργήσει ΜΟΝΟ προς αυτήν την κατεύθυνση, συνεπές και προς τις αρχές, θέσεις και ιστορία των μελών του.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΣ
Το ΕΣ εκλέχτηκε, από την Ιδρυτική Συνέλευση, το 2010.
Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, διαβεβαίωσε  το ΔΣ ότι τα μέλη του, πέρα από τις διακριτές καταστατικές αρμοδιότητες,  είναι στη διάθεσή του ώστε  να συμβάλουν    στην εξυπηρέ-τηση των στόχων και των συμφερόντων της  ΕΕΕ.
Στα πλαίσια αυτά και με τη συναίσθηση ότι είναι στην αρμοδιότητα του ΔΣ ο τρόπος αξιο-ποίησης των στελεχών και μελών της ΕΕΕ, το ΕΣ προσπάθησε  να στηρίζει τις δράσεις της ΕΕΕ  με τον επιβαλλόμενο   σεβασμό  στους  διακριτούς  ρόλους των δύο οργάνων.

Μεταξύ των δράσεων του ΔΣ, το ΕΣ εκτιμά ότι τρεις έχουν ιδιαίτερη σημασία επειδή σχετί-ζονται με την ενημέρωση και επικοινωνία, τη διασύνδεση με το μεγάλο αριθμό επτανησια-κών οργανώσεων στην Αττική και την παρουσία της στην κοινωνία και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Επτανήσου.     Πρόκειται για:
-Τις ηλεκτρονικές σελίδες στο διαδίκτυο και τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις  μέσω skype.  
-Τη συμμετοχή το 2011 σε  Επιτροπή Κερκυραϊκών Σωματείων  η οποία συντόνιζε   τις Επτανησιακές Οργανώσεις  στις εκδηλώσεις για την  Ένωση της Επτανήσου.
-Την εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή με τη βράβευση  δημιουργών από τα Επτάνησα .
Ο συνδυασμός των παραπάνω  δράσεων  αποτελούν καλές προϋποθέσεις  για τις  βάσεις που πρέπει να τεθούν σχετικά με την οικοδόμηση της ΕΕΕ και το δημιουργικό της έργο.
Είναι αυτονόητο ότι κάθε συλλογικότητα αξιολογείται,  πρωτίστως, από το τι η ίδια δη-μιουργεί. Η τιμή ή και η προβολή του έργου άλλων είναι μεν υποχρέωση αλλά δεν υποκα-θιστά των πυρήνα της ίδρυσης  κάθε συλλογικότητας που είναι η δημιουργία  ώστε,   αθροιζόμενη, να εμπλουτίζει το σύνολο των δημιουργημάτων.

Το ΕΣ ,πέρα από συνεχή συνεργασία και επικοινωνία των μελών του, συνεδρίασε 6 φορές.
Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες καταστάσεις που  αναφέρονταν στη λειτουργία του ΔΣ:
1. Το ΔΣ παρέπεμψε  στο ΕΣ το μέλος του   Βικέντιο Σουέρεφ για πειθαρχικό έλεγχο. Συνόδευε δε την παραπομπή με απόφαση ότι τον είχε διαγράψει από μέλος του ΔΣ και ζητούσε το ΕΣ αφενός τη νομιμοποίηση της απόφασης και  αφετέρου να αποφασίσει  τη διαγραφή Σουέρεφ  και από την ΕΕΕ. Εκτός από το Πρακτικό, δε δόθηκε  στο ΕΣ κανένα άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει όσα παραπέμπονταν  ως πειθαρχικά παραπτώματα.  
Το ΕΣ, με το (επισυναπτόμενο στην παρούσα Έκθεση) Πρακτικό 4ης Νοέμβρη 2011, αποφάσισε ότι η διαγραφή Σουέρεφ από μέλος του ΔΣ είναι αντικαταστατική αφού δεν είχε προηγηθεί ο πειθαρχικός έλεγχος για να διαπιστωθεί   παραβίαση των σκοπών της ΕΕΕ και να επιβληθεί  σχετική κύρωση. Επίσης, αποφάσισε  ότι με όσα έθεσε στη διάθεσή του το ΔΣ, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης πειθαρχικού ελέγχου και επιφυλάχθηκε να επανέλθει εάν το ΔΣ παρουσιάσει  στοιχεία τεκμηρίωσης.
2. Το ΕΣ εξέδωσε στις 24/01/2012 την επισυναπτόμενη ανακοίνωση σχετικά με τη συζήτηση στο διαδίκτυο για την οργάνωση και λειτουργία της  ΕΕΕ. Έκρινε ότι η ζημιά που προκαλούταν στην ΕΕΕ μπορεί να έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εκτίμησε ότι απαι-τούταν παρέμβαση από τα όργανά της. Πράγματι, η ανακοίνωση   του ΕΣ συνδυαστι-κά με την προηγηθείσα  ουσιαστική παρέμβαση του Αντιπροέδρου του ΕΣ Α. Σταυρούλια, είχαν θετικά αποτελέσματα.
3. Αυτεπάγγελτα το ΕΣ έλεγξε συμπεριφορές και πρακτικές της Προέδρου του ΔΣ Ελένης Κονοφάου. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Πρακτικό του ΕΣ 04/02/2012 κρίθηκε ότι, λόγω  όσων διέπραξε (και καταγράφονται αναλυτικά σ' αυτό), επλήγη κυρίως  “Η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών της ΕΕΕ” (άρθρο 3 του Καταστατικού),  που αποτελεί τον κυριότερο ΣΚΟΠΟ κάθε συλλογικότητας και φυσικά της ΕΕΕ.
Η απόφαση, σύμφωνα με το παραπάνω  Πρακτικό, είναι: “Το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά από συζητήσεις και συνεχείς ανταλλαγές απόψεων, πληροφοριών και στοιχείων τηλεφωνι-κά και με email-s, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα  την προσωρινή απομάκρυνση  από την Εταιρεία ΈΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΊΩΝ ΕΛΛΆΔΑΣ (ΕΕΕ)]  της Ελένης ΚΟΝΟΦΑΟΥ, μέλους και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.  Η κύρωση έχει διάστημα 24 ωρών   και  θα εφαρμοστεί από Δευτέρα 13/02/2012  και ώρα 24.00    έως την Τρίτη 14/02/2012 και ώρα 24.00.”
Το ΕΣ, μέχρι  το τέλος αυτής της  συνεδρίασης, δεν πήρε την απάντηση που ζήτησε από το ΔΣ (έγινε και τηλεφωνική υπενθύμιση στον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Σ. Κούρτη) σχετικά με την υλοποίηση αυτής της απόφασης και δε γνωρίζει αν και πως υλοποιήθηκε.
Συμπληρωματικά σε όσα αναφέρονται στο παραπάνω Πρακτικό  σχετικά με τα έγγραφα που ζήτησε το ΕΣ  από το Προεδρείο του ΔΣ για τον πειθαρχικό έλεγχο της Ε. Κονοφάου,   διευκρινίζεται ότι από τελικά στάλθηκαν μόνο το 1/4 των ζητηθέντων και όχι τα πλέον βασικά.  Το σημαντικότερο, στάλθηκαν αρκετές μέρες μετά την   την παραλαβή από το ΔΣ και την Ε. Κονοφάου,  της απόφασης του ΕΣ.

Το ΕΣ σημειώνει ότι, οι συμπεριφορές και πρακτικές που αξιολογήθηκαν για την παραπά-νω κύρωση στην Ε. Κονοφάου, συνεχίζονται και    μετέπειτα   όπως εκδηλώθηκαν με την άρνηση απάντησης στα αιτούμενα  (παραλαβή, πρωτοκόλληση Πρακτικού κλπ).   Κυρίως, όπως καταγράφεται  και στην αρχή αυτής της Έκθεσης, με την άρνηση  του Προεδρείου του Δ.Σ. (πλην Ταμία) να συνεργαστεί για τον έλεγχο της διαχείρισης ώστε να συνταχθεί η    “ελεγκτική έκθεση για την οικονομική πλευρά των δραστηριοτήτων του Δ.Σ.”

Διαπιστώσεις σχετικές με: Καταστατικό-Κανονισμό-Λειτουργία ΕΕΕ.
Το ΕΣ έχει διαπιστώσει και επισημάνει τα παρακάτω:
1. Αν και  τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕΕ στο Καταστατικό είναι 11,  εμφανίζονται (με την ίδια πράξη της ίδρυσης) να έχουν εκλέξει 17 μέλη στο ΔΣ και ΕΣ.
2. Ενώ τα έξη μέλη του ΔΣ δεν είναι μέλη της ΕΕΕ και, φυσικά, στο Καταστατικό δεν αναφέρονται  αναπληρωτές, σε  Πρακτικά του ΔΣ φαίνεται να αποφασίζεται η διαγραφή από το ΔΣ δύο μελών του (Βικ. Σουέρεφ-Mερ.Αννίνου) και η  αντικατάστασή τους με δύο άλλους που δεν είναι καν μέλη της ΕΕΕ.
3. Ο Κανονισμός συμπεριλαμβάνει αντικαταστατικές διατάξεις που, ενώ είχαν επιση-μανθεί και η Συνέλευση ζήτησε  να γίνει σύγκριση και διόρθωση, παρέμειναν.
Ενδεικτικά:
-Άρθρο 20:Τα ιδιαίτερα, μη καταστατικά, δικαιώματα των Κύριων Ιδρυτών  αν  και τα  είχε απορρίψει η Ιδρυτική Συνέλευση επειδή δημιουργούσαν διακρίσεις μεταξύ των μελών.
-Άρθρο 2. Μεταφέρει την αρμοδιότητα έγκρισης  της αίτησης των μελών στο Δ.Σ. ενώ το Καταστατικό σαφώς αναφέρει (άρθο 6) ότι η “Εγγραφή νέου εταίρου μπορεί να γίνει μετά από γραπτή αίτησή του και με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που συγκαλείται έκτακτα μετά από κλήση και εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου”.
-Ενώ το Καταστατικό, απόλυτα ορθά,   αποδέχεται ως ισότιμα και με πλήρη τα δικαιώματα στα μέλη μετά την έγκρισή τους από τη Συνέλευση, ο Κανονισμός τα  χαρακτηρίζει δόκιμα με περιορισμένα  δικαιώματα. Σύμφωνα λοιπόν με  το αντικαταστατικό άρθρο 34 του Κανονισμού: “Τα μέλη που εγγράφονται στην εταιρία, αποκαλούνται ως δόκιμα μέλη για δύο χρόνια χωρίς δικαίωμα υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και το Ε.Σ. Μετά το πέρας της διετίας, τα δόκιμα μέλη γίνονται τακτικά με δικαίωμα υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και το Ε.Σ.”.

Προβλήματα για τη διεξαγωγή της 2ς Συνέλευσης
Το ΕΣ, μετά την πρόσκληση για τη σημερινή  Συνέλευση, διαπίστωσε ότι υπάρχουν Κατα-στατικά προβλήματα για τις εργασίες της. Προκειμένου να συζητηθούν και βρεθούν λύσεις πριν τη Συνέλευση, έστειλε στις 13/2/2012 επιστολή στο ΔΣ με πρόταση για  έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο Οργάνων της ΕΕΕ. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους καταστατικά υπεύθυνους για τη σύγκληση συνεδρίασης του ΔΣ.
Τα προβλήματα που εντοπίζονται και εμποδίζουν τη διεξαγωγή των εργασιών της Συνέλευσης είναι:
1. Δεν υπάρχει θέμα ημερήσιας διάταξης για  έγκριση νέων μελών. Επομένως η ΕΕΕ θα συνεχίζει με 11 μέλη.
2. Ακόμη και αν  προστεθεί εκ των υστέρων το θέμα, σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν μπορούν να εκλεγούν στα όργανα αφού για 2 χρόνια είναι δόκιμα.
3. Επισημαίνεται  ότι, σε πρακτικά του ΔΣ που έχει το ΕΣ,εμφανίζεται (αντικαταστατικά) ότι  αποφασίστηκε η εγγραφή  νέων μελών.  Όμως, πουθενά δεν αναφέρεται ούτε ο αριθμός ούτε τα ονόματα αυτών των νέων μελών. Επομένως, για τη Συνέλευση σήμερα, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απόφαση ΔΣ περί κατάθεσης  συγκεκριμένων αιτήσεων.
4. Δε μπορεί  να γίνει  εκλογή των νέων οργάνων  αφού,   τα 20 μέλη που απαιτούνται (17 τακτικά για ΔΣ-ΕΣ και  3 της εφορευτικής),  δεν υφίστανται.
5.  Το θέμα 5 της Συνέλευσης αναφέρεται στην “Τροποποίηση Καταστατικού - Εσωτερικού Κανονισμού”. Όμως,  στα μέλη της ΕΕΕ δεν έχουν σταλεί σχετικές προτάσεις. Αλλά, και από τα πρακτικά του ΔΣ, δε φαίνεται να έχει γίνει σχετική συζήτηση  ούτε να αποφασιστεί οτιδήποτε.
6. Ενώ τα θέματα  του Απολογισμού (1,2,4,7) που αναφέρονται στην πρόσκληση για τη Γ. Συνέλευση  πρέπει να είναι συνεχόμενα και να συζητηθούν ενιαία,     παρεμβαίνουν μεταξύ τους το    3ο     για έγκριση λογότυπου και το 5ο-6ο για τροποποιήσεις και εκλογές.
7. Δεν υπάρχει στην ΗΔ θέμα Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού για να εγκρι-θούν από τη Γ. Συνέλευση (άρθρα 8 Καταστατικού και 26 Κανονισμού).

Πρόταση για θετική πορεία
Το ΕΣ εκτιμά ότι, σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, η Συνέλευση πρέπει να πραγματο-ποιηθεί αφού συζητηθούν και αντιμετωπισθούν ουσιαστικά τα παραπάνω.
Είναι ανάγκη, με ειλικρινείς πρωτοβουλίες των καταστατικά υπευθύνων, να εμπεδωθεί “Η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών της ΕΕΕ” , βασική  προϋπόθεση για την ενότητα και πρόοδο κάθε συλλογικότητας.
Η τροποποίηση του Καταστατικού και Κανονισμού να απεικονίζει τη σαφή βούληση της Ιδρυτικής Συνέλευσης  για ανοικτή ΕΕΕ,ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, καμιά διά-κριση μεταξύ των μελών, χωρίς δόκιμα και μη δόκιμα μέλη, διαφάνεια, σεβασμό στο Κα-ταστατικό και στους διακριτούς ρόλους των Οργάνων, όχι προσωποποιημένα όργανα, σα-φείς και ενισχυμένες αρμοδιότητες σε  Γ. Γραμματέα και Ταμία. Κυρίως, να  μην εμφανίζεται αντίθεση  του Κανονισμού προς το Καταστατικό.
Τα παραπάνω, είναι ικανά να σηματοδοτήσουν  ως  επιτυχή  την πορεία της ΕΕΕ.
Αυτό, ας  είναι κοινή επιθυμία και  επιδίωξη  όλων.  
Το ΕΣ θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση!
Σας ευχαριστούμε
Αθήνα 18/02/2011

    ΖΩΧΙΌΣ Γιάννης                    ΣΤΑΥΡΟΎΛΙΑΣ Αντώνης           ΚΆΓΚΑΣ Σπύρος

        Πρόεδρος                                   Αντιπρόεδρος                         Γ. Γραμματέας

 

 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την Γενική Συνέλευση: