gototopgototop
Sunday 18 August 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης

 

 

Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης

 

Aθήνα 28/7/2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η έναρξη των Γιορτών λόγου και Τέχνης στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, με την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Τango el Greco» από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, γεμίζοντας την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του ανοιχτού θεάτρου του Δήμου Λευκάδας, με τραγούδια, από την χρυσή εποχή της BELLE EPOQUE, της Αθήνας του 1930-1955.

 

 

 

 

 

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου κου Σπύρου Αρβανίτη ο οποίος κάλεσε τον Δήμαρχο της Λευκάδας και Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κο Κώστα Δρακονταειδή να κηρύξει την έναρξη των «Γιορτών Λόγου και Τέχνης» συμπληρώνοντας τα  60 χρόνια λειτουργίας τους, τονίζοντας την άρρηκτη σχέση του θεσμού με τον πολιτισμό και την πεποίθηση, ότι οι ανυπέρβλητες δυσκολίες αντιμετωπίζονται με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Η Ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Ε.Ε.Ε. με τους: Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Μιχάλη Πορφύρη, Γιάννη Ρίζο, Γιάννη Κατσαφλιάγκα, Σπύρο Κωστή, Θανάση Νικολούζο, Κώστα Φραντζή, Βασίλη Βασιλειάδη, Γιώργο Μακρή, Διονύση Πομόνη, Άγγελο Κουλούρη και Παναγιώτη Μεταλληνό, μας ταξίδεψαν μέσα από μια μουσική πανδαισία και κάτω από τους ήχους των αξέχαστων και μοναδικών ασμάτων , όπως «Είδα μάτια», «Ζητάτε να σας πω», «Μαραμένια τα Γιούλια κι οι Βιόλες», «Άστο το χεράκι σου», «Πάμε στο άγνωστο», κ.α., σε μια άλλη εποχή όπου κυριαρχούσε ο ρομαντισμός και η ανιδιοτελής αγάπη, με την καλλιτεχνική μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.


Οι μαγικές φωνές της Τζίνας Φωτεινοπούλου και του Αντώνη Κορωναίου, ενθουσίασαν το κοινό που σιγοτραγουδούσε συνεπαρμένο τις επιτυχίες που σφράγισαν μια εποχή, χαρίζοντάς μας ένα πολύτιμο θησαυρό για τις νεότερες γενιές, δημιουργώντας ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με τις χορογραφίες της Υπεύθυνης Χορού και Θεάτρου της Ε.Ε.Ε. Μαρίας Θωμοπούλου και τον εξαιρετικό παρτενέρ της Άρη Χρυσοστομίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, για την άψογη συνεργασία στην ολοκλήρωση της παράστασης και εύχεται και στο μέλλον να έχουμε τη χαρά της διοργάνωσης ποικίλων εκδηλώσεων στη Λευκάδα, συνεχίζοντας την εποικοδομητική και γόνιμη σχέση που έχει δημιουργηθεί, με σκοπό, να προβάλλουμε τον επτανησιακό πολιτισμό μέσα από όλες τις μορφές και εκφάνσεις του.


Στην έναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης, παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την παράσταση, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Βαγγέλης Γιαννουλάτος και εκπρόσωπος Λευκάδας για την Ε.Ε.Ε. καθώς επίσης και η Γεν.Γραμματέας και εκπρόσωπος Παξών για την Ε.Ε.Ε., κα Μαρία Γραμματικού, οι οποίοι και συνεχάρησαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, για την οργάνωση των Γιορτών Λόγου και Τέχνης.

 

 

Σπύρος Αρβανίτης
Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας

 

 

Κώστας Δρακονταειδής
Δήμαρχος Λευκάδας & Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας

 

 

Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
Παναγής Μπαρμπάτης - Τζίνα Φωτεινοπούλου

 

 

Παναγής Μπαρμπάτης

 

 

Τζίνα Φωτεινοπούλου - Παναγής Μπαρμπάτης

 

 

Τζίνα Φωτεινοπούλου

 

 

Αντώνης Κορωναίος - Παναγής Μπαρμπάτης

 

 

Αντώνης Κορωναίος - Τζίνα Φωτεινοπούλου - Παναγής Μπαρμπάτης

 

 

Μαρία Θωμοπούλου - Άρης Χρυσοστομίδης

 

 

Αντώνης Κορωναίος - Τζίνα Φωτεινοπούλου -
Μαρία Θωμοπούλου - Άρης Χρυσοστομίδης - Παναγής Μπαρμπάτης

 

 

Βαγγέλης Γιαννουλάτος, Αντώνης Κορωναίος, Μαρία Θωμοπούλου,
 Άρης Χρυσοστομίδης, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μαρία Γραμματικού

 

 

 

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ